Zonnesysteem 3 3

Kortgeleden ben ik verhuisd naar een nieuwe woning aan de overkant van de straat. Ik moest daarvoor niet alleen afscheid nemen van mijn oude woning maar ook van mijn 2 zonnestroomsystemen op het dak. Om het leed te verzachten heb ik direct stappen ondernomen om een nieuw systeem te laten aanbrengen op het nieuwe huis. Dat is gelukt en op 1 maart jl. is een nieuw zonnestroom installatie op het dak gemonteerd en in bedrijf gesteld! Daar ben ik erg blij mee en heb daarmee het zonnevermogen -en daarmee op de opbrengst-  bijna verdubbeld ten opzichte van de 2 systemen op het het dak van mijn oude woning!

Het nieuwe huis is van het type stolpwoning en heeft 4 driehoekige daken. Het dakdeel met de meest gunstrige ligging ten opziche van de zon is nu van zonnepanelen voorzien. Dit dak  is gericht op het zuidwesten onder een dakhoek van 50 graden. Er zijn 11 zonnepanelen op gemonteerd met een gezamelijke vermogen van 3740 Wp. Volgens het installatiebedrijf levert dit jaarlijks  ca. 3590 kWh op. Ook garandeert het bedrijf een minimum opbrengst van  van 3231 kWh. Dus als de jaarlijkse opbrengst minder dan dit minimum wordt het verschil in geld terugbetaald. 

Sinds 1 maart tot nu toe (4 april jl.) heeft het nieuwe zonnesysteem al bijna 350 kWh geproduceerd en dat is al ruim meer dan dat ik in deze periode heb verbruikt aan elektriciteit! Ik ben dan ook erg tevreden met het huidige resultaat. Meer metingen heb ik nog niet maar na een jaar zal ik hier zeker op terugkomen! Nog even afwachten dus.